Skip to main content

Klopkei 4e kwartaal 2023

Eind 2023 verscheen de 4e editie van de 47e jaargang van De Klopkei. Voor deze uitgave verdiepte Frans Passier zich in de historie van de Besoijense Gantel. De Gantel is nu een slootje nabij het Drongelense Veer, maar de geschiedenis van dat onaanzienlijke slootje gaat terug tot de St. Elisabethsvloed van 1421!

Jack Didden beschrijft een wel zeer noodlottige patrouille van onze Canadese bevrijders in november 1944, waarbij 9 jonge mannen het leven lieten. Zij sneuvelden voor onze vrijheid.

Van geheel andere orde is het overzicht van de vier hoogtij-jaren van de Concours Hippique Vereeniging Waalwijk, dat Ad Nijssen samenstelde. Voorman Judocus Timmermans wist de fine fleur van de Nederlandse paardenwereld naar Waalwijk te halen en zelfs een heus OKT (Olympisch Kwalificatie Toernooi) aan het programma toe te voegen. 

Verder bevat deze Klopkei nog een artikel over feiten en fabels uit de Waalwijkse looierijgeschiedenis, een woonwijk met een symbolische naamgeving, een monument aan de Zomerdijk en een bijzondere kerstkribbe op het Raadhuisplein.