Skip to main content

Het kleurrijke Waalwijkse verleden in oude ansichten

Op maandag 22 mei a.s. geeft Bert de Vaan bij BaLaDe, Balade 1 te Waalwijk, aan de hand van zijn bijzondere collectie ansichtkaarten een lezing over het kleurrijke Waalwijkse verleden, aanvang 20.00 uur.

De Vaan verzamelt al decennialang met de hand ingekleurde prentbriefkaarten van Waalwijk uit de periode van 1900 tot 1920. Deze kaarten werden vervaardigd door zowel landelijke als plaatselijke uitgevers. Rond 1910 werd er volop geëxperimenteerd met het drukken van gekleurde kaarten. De Vaan vertelt u hier alles over.

Ook komen gedeeltelijk verdwenen straatgezichten aan de orde en een groot aantal opmerkelijke zaken die in het straatbeeld te zien zijn. Mogelijk kunt u zich vele zaken nog herinneren uit uw jeugd. U zult hoe dan ook versteld staan van de prachtige, destijds met de hand ingekleurde, beelden die u waarschijnlijk alleen in zwart-wit kent. Zo wordt een aantal prentbriefkaarten getoond die nooit in een boekwerk zijn gepubliceerd en zelfs niet in het Streekarchief aanwezig zijn.

De toegang voor deze lezing is gratis voor leden van De Erstelinghe, voor niet-leden bedraagt de entree € 5,--.

zicht in de Loeffstraat. En waarom in Baardwijk – anders dan in Besoijen en Waalwijk – de tramlijn aan de noordzijde van de weg lag, hoort u de 22e (collectie Bert de Vaan)!