Skip to main content

Lezing 26 februari 2024

Op maandag 26 februari a.s. geeft Piet de Jongh een lezing over de ontwikkeling van Waalwijk, vanaf de eerste mensen die zich in onze contreien vestigden tot na de Tweede Wereldoorlog.

De avond wordt georganiseerd in het Grand Café van wijkcentrum BaLaDe, Balade 1 te Waalwijk, aanvang 20.00 uur. Toegang gratis voor leden van De Erstelinghe, entree voor niet-leden € 5,-- per persoon.

De lezing start met een blik op de 12e eeuw, waarna we zien hoe Waalwijk zich als nieuwe stad manifesteerde in de middeleeuwen en de periode daarna.

De geschiedenis heeft hier, naast voorspoed, ook veel ellende gebracht. Zeker als je de vele oorlogshandelingen en waterrampen beschouwt, heeft de bevolking moeilijke tijden doorgemaakt. Die moeilijke tijden waren overigens niet voorbij toen de schoen- en lederindustrie zich aankondigde!

Kom kijken en luisteren naar de boeiende geschiedenis van Baardwijk, Besoijen en Waalwijk waar Piet de Jongh u – in verschillende thema’s en met veel bijzondere afbeeldingen en foto’s – deze avond meer over vertelt.

Foto: zicht op het centrum van Waalwijk, 1976 (collectie Streekarchief Langstraat Heusden Altena, fotonr. WAA43311)