Skip to main content

Tentoonstelling 100 jaar OOG

Met de tentoonstelling worden vele herinneringen opgehaald. Zo staat er een deel van het decor van ‘Het leven een leerschool’, hét pronkstuk van OOG. In 1987 werd het stuk, onder leiding van John Leddy, voor het eerst uitgevoerd. In 1990 en 2003 ging het stuk nog enkele keren op herhaling. Een absoluut hoogtepunt van 100 jaar OOG!

 Daarnaast is er van alles te zien. Er zijn (oude) persberichten, zelfs nog van de Echo van het Zuiden. Er liggen verschillende scripts ter inzage mét aantekeningen van de spelers. Er zijn kostuums en rekwisieten te zien uit herkenbare stukken. En uiteraard foto’s, je kijkt je ogen uit!

Ook aan de jongere bezoekers is gedacht. Zij kunnen plaats nemen in de schminkstoel waar ze zich om kunnen laten toveren tot prinsen, prinsessen, piraten en andere kleurrijke personages. Ook is er een verkleedkist waar kinderen de perfecte outfit kunnen vinden om het rollenspel compleet te maken, en liggen er kleurplaten waar ze een prijs mee kunnen winnen. Bovenkant formulier

 De tentoonstelling is gratis te bezoeken op 31 mei & 1, 2, 7, 8 en 9 juni van 13:00 tot 17:00 uur in het Huis van Waalwijk. Een eerbetoon aan de passie en toewijding van OOG!