Skip to main content

Opgegraven verleden gemeente Waalwijk

Archeologietentoonstelling heemkundekringen

In Sprang-Capelle, Waalwijk en Waspik wordt door de heemkundekringen hard gewerkt aan de voorbereidingen voor de archeologietentoonstelling die van 14 t/m 22 april aanstaande plaatsvindt in het Huis van Waalwijk (het voormalige raadhuis) aan het Raadhuisplein te Waalwijk.

Aan de hand van bijzondere bodemvondsten uit de regio wordt tijdens die tentoonstelling de geschiedenis verteld van de dorpjes die sinds 1997 samen de gemeente Waalwijk vormen. De archeologische vondsten die geëxposeerd worden, zijn zowel afkomstig uit privé-collecties als uit de verzamelingen van de heemkundekringen en het Provinciaal Depot Bodemvondsten uit ’s-Hertogenbosch. Naast objecten die zonder meer heel bijzonder genoemd mogen worden, worden bijvoorbeeld ook diverse gebruiksvoorwerpen uit het leven van alle dag tentoongesteld. U kunt dan met eigen ogen zien dat de vorm van bijvoorbeeld een kam of een wasknijper door de eeuwen heen niet zoveel veranderd is.

Met dank aan diverse particulieren, archieven en musea wordt tijdens deze expositie ook een groot aantal prachtige kaarten en andere fraaie afbeeldingen getoond en zijn fotoreportages van diverse opgravingen in de gemeente te bekijken.

Houd alvast een middagje vrij in je agenda. De toegang is gratis en binnenkort volgt meer informatie. Wil je contact opnemen omdat je bijvoorbeeld zelf nog over een mooie bodemvondst beschikt of een vraag hebt, stuur dan een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Twee heemkundigen uit Waspik nemen een kijkje bij de opgraving aan de Van Duvenvoordestraat in Besoijen, 2013 (foto Ad v.d. Houdt)