Skip to main content

Expositie St. Elisabethsvloed

Deze maand is bij ons de expositie te zien over de St. Elisabethsvloed, de overstromingsramp die 600 jaar geleden ook de Langstraat geteisterd heeft en het landschap grotendeels de vorm heeft gegeven die het nu heeft. De expositie is samengesteld door De Erstelinghe, Heemkundevereniging Sprang-Capelle en heemkundekring Onsenoort uit Heusden ter gelegenheid van de voltooiing van de restauratie van de Doeverense sluis op 23 september j.l. De aanleg van de Elshoutse Zeedijk, met de daar in gelegen sluizen, en ook de Winterdijk was een direct gevolg van de St. Elisabethsvloed.

Naast beelden van de restauratie van de Doeverense sluis, toont de expositie ook de gevolgen van en het gebruik van het rivier- en zeewater in de regio: van overstromingen tot scheepvaart en verdedigingslinie tijdens oorlogen.

De tentoonstelling is van 9 t/m 26 november te zien in het souterrain van het Huis van Waalwijk (het voormalige raadhuis aan het Raadhuisplein, ingang aan de oostzijde van het gebouw) op de woensdagen 9, 16 en 23 november van 13.30 tot 15.30 uur en op de zaterdagen 12, 19 en 26 november van 13.00 tot 16.00 uur. Toegang gratis!